Made in Leiden

Wat zijn de toekomstige economische dragers van de binnenstad? Hoe houden we het centrum vitaal en kunnen we talenten naar onze stad toetrekken? En welke rollen zijn hierbij weggelegd voor ondernemers, bewoners en overheid? Met deze prikkelende vragen heeft het Centrummanagement in het najaar van 2013 Blaauwberg benaderd en verzocht om hen bij te staan in visievorming op de Leidse binnenstad.

Het rapport 'Made in Leiden' is het resultaat van deze zoektocht en het visiedocument waarmee het Centrummanagement Leiden het gesprek over de toekomst van de binnenstad naar zich toe heeft weten te trekken. Made in Leiden gaat in op de clusterkwaliteiten die de binnenstad van Leiden heeft te bieden. Het koppelt de theorie van vele 'urban studies' (o.a. Florida, Saunders, Glaeser, Bell, Bunt en Godin) met de praktijk in talloze voorbeeldsteden en mondt uit in de beschrijving van clusterkwaliteiten van de Leidse binnenstad.


Download het rapport (PDF)


Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

aartvanbochove@blaauwberg.nl
071 - 524 7500  

Terug naar het overzicht

Vertel anderen over dit project!

 
 

Meer Blaauwberg?

Meld u nu aan voor de (gratis) Blaauwberg nieuwsbrief. U ontvangt driemaal per jaar een afwisselend aanbod aan thematische diepgang, analyse en good-practice. Enkele onderwerpen; regionale economische structuurversterking, werken met het clustermodel, de Lissabon doelstelling en uw regio, bestuurlijke samenwerking in de praktijk, ondernemerschap als drager van het voorzieningenniveau en economische dynamiek als sleutelbegrip voor bestrijding jeugdwerkloosheid.