Columns

Lees hier de columns die van onze hand zijn verschenen de afgelopen periode.


Big Data en beleid

Gratis input voor beleidsmakers: een interactieve kaart met realtime informatie over het routegebruik van hardlopers en wielrenners. Rob heeft een korte column geschreven over de gebruiksmogelijkheden van de Strava-kaart.

Een handboek voor onoplosbare problemen


Korte bespreking van het boek 'The Fix' van Jonathan Tepperman. Een bloemlezing van controversiële, internationale oplossingen voor verdraaid ingewikkelde problemen. Over armoedebestrijding in Brazilië, integratiepolitiek in Canada, verzoeningspolitiek in Rwanda, de grondstoffenvloek in Botswana en tal van andere beleidsoplossingen...

Het succes van de roltrapsteden

Een prikkelende analyse over de regionale sociaaleconomische verschillen in Nederland aan de hand van een groot databestand. Aart en Rob stuiten in dit artikel op een bijzondere correlatie: 'hoe meer verhuiswagens, hoe minder uitkeringen'. Lees hier de column, onder andere verschenen in Binnenlands Bestuur.
 

Reversal of Fortune.
Waarom zijn sommige landen of regio's zoveel rijker dan anderen? Hoe hebben de huidige welvaartsverschillen kunnen ontstaan? En wat kunnen we hier nu nog van leren? In deze column verkent Rob deze vragen aan de hand van de verschillen tussen Noord- en Zuid-Amerika. Lees hier zijn column.
 

'We want to go to a police station'
In 2015 heeft Aart een autoreis gemaakt naar de Baltische staten en zijn ervaringen met deze razendsnelle veranderde regio op papier gezet. Lees hier zijn column, waarin heden, verleden en toekomst samenkomen.

Wijzer worden na 3 uur vliegen
Aart geeft regelmatig politieke trainingen voor jongeren in Oost-Europa. Lees hier over zijn ervaringen in Bosnië-Hercegovina, een door de oorlog verscheurd land. 

Gedachten bij een overhemd 
Aart, over 'vrij zijn' en 'mooi zijn'. 
 

Vertel anderen over deze nevenactiviteit!

 
 

Meer Blaauwberg?

Meld u nu aan voor de (gratis) Blaauwberg nieuwsbrief. U ontvangt driemaal per jaar een afwisselend aanbod aan thematische diepgang, analyse en good-practice. Enkele onderwerpen; regionale economische structuurversterking, werken met het clustermodel, de Lissabon doelstelling en uw regio, bestuurlijke samenwerking in de praktijk, ondernemerschap als drager van het voorzieningenniveau en economische dynamiek als sleutelbegrip voor bestrijding jeugdwerkloosheid.