Ondernemersfonds Terschelling

We hebben veel ervaring opgedaan met het oprichten van ondernemersfondsen in de grote steden. Het gaat ons echter niet om groot, groter, grootst. Ook de compactere gebieden hebben relevante en interessante vraagstellingen. Zoals Terschelling.


De ondernemers op Terschelling opteren voor een ondernemersfonds, ondersteund door Blaauwberg. Als het lukt, zou dat de op één na kleinste gemeente van het land worden met een gemeentebreed fonds (Schiermonnikoog is de kleinste). Maar omdat de ondernemers kiezen voor een vrij forse bijdrage van 80 euro per ton woz-waarde, is de opbrengst toch behoorlijk.

Terschelling is een goed voorbeeld van de noodzaak om maatwerk te leveren: ondanks de kleine schaal, zijn de op te lossen discussies ingewikkeld. Terschelling is een hechte gemeenschap met een hoge organisatiegraad. Anders dan op de wal, is het fonds niet nodig voor de basisvoorzieningen. Daar zorgen de ondernemers nu al voor. Het fonds is echt nodig voor de lange termijn en voor de structuurversterking. Het eiland is afhankelijk van de hospitality-industry en de concurrentie is groot. Het kan niet zonder een goede lange termijn marketing. Het gaat daarbij niet alleen om strandtoeristen. Terschelling is ook de plaats van de noordelijkste hbo-locatie in Nederland, de zeevaartschool. Een goede studentenacquisitie kan van de school een sjieke buitenpost maken voor het hele noordelijke hbo.


Meer weten? Neem (vrijblijvend) contact op.
 

info@blaauwberg.nl

071 - 524 7500
06 - 1217 2126


Terug naar het overzicht

Vertel anderen over deze dienst!

 
 

Meer Blaauwberg?

Meld u nu aan voor de (gratis) Blaauwberg nieuwsbrief. U ontvangt driemaal per jaar een afwisselend aanbod aan thematische diepgang, analyse en good-practice. Enkele onderwerpen; regionale economische structuurversterking, werken met het clustermodel, de Lissabon doelstelling en uw regio, bestuurlijke samenwerking in de praktijk, ondernemerschap als drager van het voorzieningenniveau en economische dynamiek als sleutelbegrip voor bestrijding jeugdwerkloosheid.